כתובת החנות

בלפור 68, בת ים

בדיקות ראייה מיוחדות

בלויה אופטומטריה בת ים בדיקות ראייה מקיפות יותר!

בדיקת ראייה ירודה

מהי ראייה ירודה?

אחד התחומים בבדיקות ראייה מיוחדות הוא תחום הראייה ירודה המתמקד בשיפור הראייה במטופלים בעלי לקויי ראייה אשר חדות ראייתם נמוכה מאוד, ולא ניתן לשפר את ראייתם לחדות ראייה תפקודית עם משקפיים או עדשות מגע. הטיפול בראייה ירודה מתמקד בהתאמת מגדלות (אביזרים אופטיים להגדלה), כך שהמטופל מתנהל עם אביזרי הגדלה ביום יום (מגדלות, טלסקופים, מיקרוסקופים ועוד). שיפור הראייה המתקבל ממגדלות אלו הוא בעיקר שיפור ראייה פונקציונלי (זיהוי פרצופים, ראייה לטלוויזיה, קריאת עיתון), ובכך נוכל לאפשר לכבד הראייה שיגרת חיים טובה יותר. בדיקה לראייה ירודה כוללת התאמת מספר מקסימלי למשקפיים (אם ניתן), קביעת חדויות ראייה, הבנת צרכי המטופל ועל ידי כך קבלת החלטה על התאמת עזרי ראייה מתאימים. א

עזרי ראייה ירודה

בדיקת ראייה דו-עינית

מהי ראייה דו-עינית?

ראייה דו עינית היא מצב בו שתי העיניים עובדות במקביל ובסינכרון, ושתיהן מגיעות לחדות ראייה מספקת על מנת ליצור שיתוף פעולה ביניהן. ראייה דו עינית מאפשרת לנו בין היתר : ראיית העומק (תלת-מימד), התמצאות מרחבית טובה יותר ושדה ראייה רחב יותר. המערכת הדו-עינית היא מורכבת מאוד וקיימת תקופה מסויימת הנקראת “התקופה הקריטית”, שבה מתפתחות המערכות החשובות ביותר בראייה שלנו. אם במהלך התקופה הקריטית (גיל 0 עד 6 בדרך כלל) ישנה הפרעה למערכת הראייה, תיתכן פגיעה בלתי הפיכה במערכת הדו-עינית. בדיקת מיקוד ראייה היא חלק מ- בדיקות ראייה ייחודיות אותן אנו מבצעים.

ציוד לבדיקת מיקוד ראייה

בדיקת ראייה צילום רשתית

הרשתית הינה רקמה עדינה המצפה את חלקו הפנימי של גלגל העין. הרשתית קולטת את קרני האור המגיעים לעין, וממירה אותם לאותות חשמליים המועברים למוח באמצעות עצב הראיה. בכדי להשיג ראיה תקינה, על הרשתית להיות בריאה וצמודה לדופן העין. בכל מקרה בו אנו חושדים בפגיעה ברשתית מומלץ לבצע צילום זה כחלק מ- בדיקות ראייה לאבחון.

בבדיקת צילום רשתית ניתן לאבחן ולעקוב אחר מחלות עיניים דוגמת רטינופתיה, גלאוקומה, ניוון רשתית, הפרדות רשתית ועוד.

צילום רשתית

ניתן לקבל תדפיס של צילום הרשתית ובמקרה הצורך גם הפנייה אל רופא עיניים עם ממצאי הבדיקה.

בדיקת שדה ראייה

בדיקת שדה ראייה מבוצעת כחלק מ- בדיקות ראייה בעיקר להערכת פגיעה בשדה הראייה כתוצאה ממחלת הגלאוקומה, מחלה הכרוכה בעליית הלחץ התוך עיני. בבדיקת שדה ראייה ניתן לזהות סימנים ראשונים למחלת הגלאוקומה אשר לא ניתן לזהותם בדרך כלל אצל רופא העיניים בבדיקת עיניים שגרתית. גלאוקומה ידועה כיום כאחד מבין שלושת הגורמים העיקריים לעיוורון בעולם ושכיחותה עולה בקרב בני ה-40 ומעלה. כמו כן, בדיקת שדה ראייה יעילה גם לאבחון מחלות שונות הפוגעות בשדה הראייה לרבות מחלות של הרשתית, מחלות של העפעף, מחלות הפוגעות בעצב הראייה ומחלות הפוגעות במסלולי הראייה במוח.

מהו תהליך הבדיקה?

במהלך הבדיקה יתבקש הנבדק להביט על נקודה מרכזית במסך. לאחר מכן יופיעו עוד נקודות בוהקות על המסך, והנבדק יצטרך ללחוץ על כפתור כדי לאותת בכל פעם שראה נקודה נוספת. בסוף הבדיקה הממוחשבת יתקבל תדפיס של שדה הראייה של הנבדק ותבוצע השוואה עם שדה הראייה הממוצע עבור קבוצת גילו של הנבדק.
תדפיס ממוחשב זה כולל מפת גוונים (בגוונים שונים של אפור) ולצידה חישובים מתמטיים וסטטיסטיים שונים המאפשרים פיענוח מדוייק של שדה הראייה של העין. משך הבדיקה לעין אחת הוא כ 10-15 דקות ובגמר סיום הבדיקה ניתן למטופל תדפיס התוצאה.

שדה ראייה בעקבות צניחת עפעף
שדה ראייה תקין
שדה ראייה בעקבות ניוון רשתית

בדיקת קטרקט

כאשר האופטיקה של העין אינה נקייה נוצר מצב של הפרעה בראייה המתבטאת בחדות ראייה נמוכה מפוטנציאל הראייה. מצב זה עלול לקרות בדרך כלל כתוצאה מעכירות בעדשת העין, מצב שידוע יותר בשם קטרקט (ירוד בעברית). לרוב מדובר בהפרעה המתקדמת עם הגיל (60 ומעלה) אך גם בגילים צעירים יותר יכולים לראות קטרקט.
בדיקת הקטרקט המבוצעת היא בעצם צילום שבעזרתו ניתן לראות את מיקום העכירות ודרגת חומרתה. במקרה הצורך המטופל מקבל את הצילום ומופנה אל רופא העיניים להמשך ברור.

עכירות מתקדמת
ללא עכירות
עכירות קלה

בדיקת מיפוי קרנית

קרנית העין היא החלק הקדמי ביותר בגלגל העין, דרכה עוברות קרני האור המגיעות לעין בדרכן לרשתית. על מנת שתתקבל ראייה תקינה הקרנית צריכה להיות שקופה לחלוטין, אחידה במידת הקמירות שלה, מעט אובלית ובעלת פני שטח סדירים. חוסר סדירות, קמירות לא אחידה, עכירות או כל פגם אחר בקרנית, עלול להוביל לבעיות ראייה דוגמת קוצר ראייה או אסטיגמטיזם ועל כן כאשר עולה חשד כזה אנו מבצעים כחלק מ- בדיקות ראייה בדיקה זו. במצב תקין, במרכז הקרנית נמדד הקימור הגבוה ביותר וככל שמתקדמים לכיוון היקף הקרנית מתקבל משטח שטוח יותר.

מהי הבדיקה?

בדיקת מיפוי קרנית היא בדיקה שמטרתה למפות את המבנה הטופוגרפי של הקרנית ולמדוד את הכוח התשבורתי שלה. המכשיר נותן תמונה תלת ממדית של הקרנית ומידע בנוגע למידת הסדירות של הקרנית בנקודות שונות ורמת הפיזור והעיוותים בקרנית. כך ניתן ללמוד על מידת הקמירות של הקרנית ועל יכולת שבירת קרני האור בנקודות שונות בקרנית. בגמר הבדיקה מתקבלת מפה טופוגרפית המבטאת את קמירות הקרנית בכל נקודה וכך ניתן לאבחן אם קיימת הפרעה בקרנית ומהי.

לאחר ניתוח להסרת משקפיים
קרנית טורית (צילינדר)
קרטוקונוס

בדיקת לחץ תוך עיני

העין מכילה נוזל הנוצר בתוכה ומתנקז החוצה דרך תעלות ניקוז מיוחדות. הפרעה לניקוז מהעין תביא לעלייה בלחץ התוך עיני העלולה לגרום לפגיעה בעצב הראייה וכתוצאה מכך נזק בלתי הפיך המתבטא בירידה בחדות הראייה וצמצום שדה הראייה. לחץ תוך עיני תקין נמדד  בין 10-23 מ”מ כספית. מעבר לזה מדובר בלחץ תוך עיני גבוה אך רק במקרים בהם הלחץ גבוה מאוד יופיעו דקירות או כאבים בעין. הסיכון העיקרי מלחץ תוך עיני גבוה הוא להתפתחות מחלת הגלאוקומה. הטיפול בלחץ תוך עיני גבוה הוא לרוב בטיפות אך יש מקרים בהם מורידים את הלחץ בטיפול בלייזר או בניתוח. בדיקת לחץ תוך עיני מומלצת מעל גיל 40 אחת לשנה עד שנתיים כאשר במקרים בהם קיים רקע משפחתי חשיבות הבדיקה עולה ומומלץ להיבדק לכל הפחות אחת לשנה. הבדיקה מבוצעת ללא צורך באלחוש ותוצאותיה מתקבלות באופן מיידי.

בדיקה בבית הלקוח

בלויה אופטומטריה בת ים אנו מציעים שירות הגעה עד בית הלקוח לצורך ביצוע בדיקת ראייה והתאמת משקפיים ועזרים בהתאם. בנוסף, אנו מבצעים גם סקירות ראייה בבתי הספר והגנים. השירות ניתן בבת ים והסביבה.

בדיקת ראייה בבית הספר
ביקור בגן ילדים
ביקור בבית הלקוח
בדיקת ראייה מחוץ לקליניקה

בדיקת משרד הרישוי

בדיקות משרד הרישוי מתבצעות בעזרת מכשיר טיטמוס המאושר על ידי משרד הרישוי. הבדיקות המבוצעות הן:

בדיקת טופס לחידוש רישיוןהוצאת רישיון חדש (טופס ירוק)רישיון לכלי שיט.

מה בודקים ועם מה צריך להגיע לבדיקה?

חדות ראייה מינימלית (תלוי בדרגת הרישיון), שדה ראייה מרחבי וראייה דו-עינית. במקרה הצורך נבדקת גם ראיית הצבעים.

לצורך הבדיקה יש להגיע עם הטופס הרצוי, תעודה מזהה (עדיפות לרישיון הנהיגה אם קיים) ומשקפי ראייה למרחק (אם קיים). עבור טופס רישוי לכלי שיט יש לצרף תמונת פספורט.

היכן ניתן להנפיק את הטפסים?

https://www.gov.il/he/Departments/General/photo_driving_license_stations

ניתן להגיע לביצוע הבדיקה בשעות הפעילות של החנות ללא קביעת תור מראש.

במקרה של בקשה להוצאת רישיון נהיגה חדש יש להיכנס לאתר של משרד הרישוי ולהגיש בקשה מקוונת. לא ניתן להוציא דרגה חדשה ללא מילוי טופס הבקשה באתר!

דוגמא לטופס חידוש רישיון

בדיקה עבור טופס צו ראשון

בבדיקת צו ראשון נבדקת חדות הראייה למרחק. יש להגיע עם הטופס ומשקפי הראייה (אם קיים).

לקביעת תור מלאו את הפרטים בטופס “צור קשר” ואנו נחזור אליכם בהקדם.